Menu
RSS

Antalya’da 666. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri Dualarla Başladı

Antalya’da 666. Tarihi Elmalı Yağlı Güreşleri Dualarla Başladı

BU yıl 666'ncısı düzenlenen Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri, dualarla başladı. Güreşlerde, 78'i başpehlivan olmak üzere 1600'ün üzerinde pehlivan er meydanına çıkacak. Güreşler öncesinde, tarihi Ketenci Ömer Paşa Camii'nde yaşamını yitiren pehlivanlar için mevlidi şerif okutuldu.

Cuma namazı çıkışı tüm pehlivanlar ile Ak Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu, Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, Cumhuriyet Başsavcısı Suphi Abikoğlu, Ağır ceza mahkemesi başkanı Kenan Polatcan, Güreş Ağası Tarık Sarvan ve diğer protokolun katılımıyla güreş sahasına kadar kortej yürüyüşü düzenlendi.

Eski başpehlivanlardan Recep Gürbüz'ün güreş sahasındaki mezarı başında dualar okundu, kurban kesildi. Daha sonra protokol tarafından kurdele kesilerek, Tarihi Elmalı Yağlı Pehlivan Güreşleri resmen başladı.

Güreşlerde, aralarında hem son Kırkpınar hem de Elmalı Başpehlivanı Orhan Okulu, ikizler İsmail ve Turan Balaban, Şaban Yılmaz, Mehmet Yeşil Yeşil, Osman Aynur, Fatih Atlı, Recep Kara, Ali Gürbüz'ün de olduğu 78'i başpehlivan, 1600'ün üzerinde pehlivan mücadele edecek.

Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, asırlardır düzenlenen Elmalı Yağlı Güreşleri'nin, Türk tarihinin en eski, ilk er meydanı olduğunu belirtti.

Güreşlerin pazar günü sona ereceğini aktaran Öztekin, çeyrek final müsabakalarının ardından bayrak töreni yapılacağını ve 666. Elmalı Yağlı Güreşleri'nin yeni ağasının belirleneceğini söyledi.

Güreşlerin başpehlivanı, 9 Eylül Pazar günü belli olacak.

yukarı çık
0
Paylaşım