Menu
RSS

Antalya’da 430 Öğrenci, Okul Saatinde Parkta Polise Yakalandı

Antalya’da 430 Öğrenci, Okul Saatinde Parkta Polise Yakalandı

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından okul saatinde okulda olmayıp parklarda bulunan çocuklara yönelik denetim uygulaması yapıldı. Bir haftalık süre içinde okul saatinde derste olması gereken 430 çocuğun parkta bulunduğu tespit edildi.

Çocukların suça sürüklenmesini ve suç mağduru olmasını engellemek, fiziksel ve ruhsal gelişimlerini, ayrıca eğitim ve öğretimlerini olumsuz yönde etkileyecek zararlı alışkanlıklardan korumak için 81 il genelinde okul saatinde parklarda bulunan çocuklar ile ilgili denetim yapıldı.

Denetimler 21-29 Eylül tarihlerinde okul saatlerinde Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş, Narkotik, Çocuk ve Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüklerine bağlı (610) personel (193) ekip, (6) Narkotik köpeğinin katılımıyla, (277) parkta gerçekleştirildi.

Uygulama sonucunda; toplam 2 bin 112 şahıs sorgulanırken, okulda olması gerekirken parklarda bulunan 430 öğrenci tespit edildi, aranan 2 şahıs yakalanırken, 3 şahıs hakkında da adli işlem yapıldı. Okul saatinde parkta polis uygulamasına yakalanan öğrenciler ile konuşan polisler, öğrencilere nasihat edip okullarına dönmeleri konusunda uyardı.

yukarı çık
0
Paylaşım