Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da 14 Şubat'ta Gül 10 Lira

Antalya’da 14 Şubat'ta Gül 10 Lira

Antalya’daki çiçekçi esnafı, 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazır. Antalya Çiçekçiler Odası Başkanı Alim Uysal ve yönetim kurulu, 14 Şubat'a özel gül ve diğer çiçek fiyatlarını belirledi.

14 Şubat günü tek dal gülün fiyatı 10 TL'den başlayacak. Boyuna göre fiyatı değişen güller, 50 santimetre boyundan 90 santimetre boyuna kadar çeşitlilik gösterecek.

Gül fiyatları ile birlikte mevsimlik buket çiçeklerinin de ilgi gördüğünü söyleyen Uysal, “Tercih edilen çiçeğe göre mevsim buketlerinin fiyatı 15 TL'den başlayıp yukarı doğru çıkıyor. Aynı zamanda 14 Şubat günü gül kadar ilgi gören bir diğer çiçek ise kazablanka çiçeği. Kazablankanın fiyatı ise 20 ila 25 TL arasında" dedi.

Geçen yıl sevgililer gününde kırmızı gül fiyatlarının 7.5 TL olduğunu bu yıl yaşanan fiyat artışın nedeninin soğuk havalardan kaynaklandığına dikkat çeken Uysal, "Soğuklar nedeniyle yaş sebze ve meyvede yaşanan fiyat çıkışları güllerde de yaşanıyor.

Üretim azalıyor. Aynı zamanda yurt dışından gelen ithal güller ve dolarda yaşanan artışta fiyatları yukarıya çekti" diye konuştu.

Gül'de Ayrıntı Önemli

14 Şubat ile bütünleşerek simgeleşen gül alırken bir takım ayrıntılara dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Alim Uysal, “Aylarca soğuk hava deposunda beklemiş gül ile, taze gül arasındaki farkı yapraklarına bakarak anlayabilirsiniz. Yaprakları morarmış ve dökülmüş gül beklemiş güldür. Yaprakları canlı güller ise yenidir" dedi.

Korsan Yerine Esnafı Tercih Edin

Tüketicinin korsan satıcılara karşıda duyarlı olmasını isteyen Başkan Uysal, şöyle dedi:

“Antalya'da 250'nin üzerinde odamıza kayıtlı vergisini ödeyen çiçekçi esnafı var. Bir çoğunun internet satışı var. Tüketicilerimizden şunu istiyoruz. Lütfen çiçekçilerden alsınlar. Hem ülke ekonomisine katkıda bulunsunlar, hem de korsan çiçekçilerin ekmeğine yağ sürmesinler. Esnaftan aldıkları her ürün için muhatapları olur."

yukarı çık
0
Paylaşım