Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya’da 100 Öğrenci Kodlama Eğitimi Alacak

Antalya’da 100 Öğrenci Kodlama Eğitimi Alacak

Antalya’da seçilen 100 öğrenciye teknoloji ve kodlama alanında özel eğitim verilecek. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Gönül Elçiliği Projesi kapsamında, Antalya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lokman Hekim Ecza Deposu'nun ortaklaşa hazırladığı Dijigenç Projesi'nin tanıtımı yapıldı.

Antalya Kültür Merkezi'ndeki tanıtım toplantısına Vali Münir Karaloğlu ve eşi Sevim Karaloğlu, Ak Parti Milletvekili Gökcen Özdoğan Enç, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Ünal, Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Gönül Elçilerinin Gönlü Zengin

Vali Münir Karaloğlu, gönüllü bir medeniyete sahip olduklarını söyledi. Türk medeniyetinin bütün canlılar için hayır işleri yaptığını ifade eden Karaloğlu, Osmanlı Devleti'nde kamu hizmetlerinin vakıflar eliyle yürütüldüğünü vurguladı.

Bu anlayışın devamı olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünü yaptığı Gönül Elçiliği Projesi'nin 5 ana dalda faaliyetlerine devam ettiğini dile getiren Vali Karaloğlu, Türkiye'de gönlü zengin gönül elçileri olduğunu kaydetti.

Yetimlere Sahip Çıkın Çağrısı

Antalya'da Gönül Elçiliği kapsamında 'Antalya Yetimine Sahip Çıkıyor' projesine destek isteyen Karaloğlu, şöyle konuştu:

“Ne kadar para harcarsanız harcayın aile ortamını sağlayamazsınız. Özellikle yetim çocukların başında duran anneler bizim için çok kıymetli. Onlara destek olmalıyız. Bu yardım sadece maddi olmamalı.

Esas boşluk babanın yokluğudur, bu yokluk maddiyattan daha ağır. Antalya yetimlerine sahip çıksın istiyorum. Toplumda yetimlere sahip çıkıldığında o toplumda işlerin bereketlendiğine inanıyorum."

Projede eğitim alacak gençlere dijital dünyanın imkanlarını kaçırmamaları tavsiyesinde bulunan Karaloğlu, “Kodlama eğitimi, robotik eğitimi bu projenin önemli amaçlarıdır" dedi.

Antalya'da 104 Koruyucu Aile Var

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan da Gönül Elçileri projesinin 2013 yılında başladığını anlattı. Koruyucu aile hizmeti, kadın, engellilerin hizmetlere erişim, kaliteli yaşlanma ve kuşaklar arası uygunluk, aile ve yoksulluğu bu proje başlığı altında ele aldıklarını belirten Çalışkan, “Projenin amacı bu toplumsal durumlarda kamusal yükümlülüğü azaltmak. Antalya'da 104 koruyucu aile 126 çocukla ilgileniyor. 153 yetim çocuğa proje kapsamında ulaştık" dedi.

100 Öğrenci Eğitim Alacak

Antalya Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan da 'Dijigenç' projesi kapsamında yaptıkları taramalarda 100 öğrenciye eğitim vereceklerini söyledi. 18 rehber ile 5 bilişim ve teknoloji öğretmeninin bu projede görev alacağını dile getiren Arslan, öğrencilere kodlama becerileri kazandıracaklarını kaydetti.

Projenin ortaklarından Lokman Ecza Deposu Yönetim Kurulu Başkanı Hatice Öz ise Dijigenç projesi ile sosyal ve teknolojik fayda sağlamak istediklerini vurguladı. Dijitali iyi anlayan gençler yetiştirmek istediklerini belirten Öz, gençlere, “Akıldan ve bilimden uzaklaşmayın" tavsiyesinde bulundu.

yukarı çık
0
Paylaşım