Menu
RSS

Antalya Çukuryayla’da Yörükler Buluştu, Güreşlerde Ali Gürbüz Birinci Oldu

Antalya Çukuryayla’da Yörükler Buluştu, Güreşlerde Ali Gürbüz Birinci Oldu

9’uncu Çukuryayla Yörük Şenliği ve 14’üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri Kemer’e bağlı Çukuryayla’da yapıldı. Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül,  “Bu şenlikte Yörük kardeşlerimle bir kez daha buluşmaktan çok mutluyum” dedi.

Şenliğin güreş bölümünde Başpehlivan Ali Gürbüz birinci oldu. 

Kemer Belediyesi ve Kemer Yörükler Derneği İşbirliğiyle düzenlenen 9’uncu Çukuryayla Yörük Şenliği ve 14’üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri Kemer’e bağlı Çukuryayla’da yapıldı.

Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül ile Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turan Arslan’ın ev sahipliğinde yapılan şenliğe Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Hüsnü Ünal ve ilçe yöneticileri,

Kemer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Can ve Meclis Üyesi Özcan Çeliktaş, güreş ağaları, işadamları, turizmciler ve çok sayıda Kemerli katıldı.

Meydana Develerde Geldiler

Şenlikler temsili Yörük Göçü ile başladı. Bu kapsamda, Başkan Gül,  oğlu İsmail Gül,  kızı Lavin Gül, Dernek Başkanı Arslan, Kemer Yörük Beyi Durmuş Can, deve sırtında ve davulcular eşliğinde şenlik alanına geldiler.

Gül ve beraberindeki heyet, daha sonra sahada tur atarak halkı selamladı. 

 “Çocukluğumda Keçi Güttüm”

Şenliklerin açılış töreninde konuşan Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül, “Sırtını Tahtalı dağına dayamış olan bu özel yaylada şenliğimizin dokuzuncusunu gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Ben de Yörük kökenli bir kardeşinizim. 1982 yılına kadar bizim de keçi sürümüz vardı. Dedemin bana teslim ettiği keçileri güdüyordum. Burada Yörük kardeşlerimle bir arada olmaktan onur duyuyorum.

Geçen yıl planladığımız gibi yağlı güreşleri bu yıl şenliğe dâhil ettik. Emeği geçen ve katılan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.  

Başkan Gül’e Teşekkür

Kemer Yörükler Derneği Başkanı Turhan Arslan, şenliğe katkılarından dolayı Başkan Gül’e ve Yörük Beyi Durmuş Can’a üzerine resimleri işlenmiş birer halı hediye etti.

Arslan, “Bu yıl Altın Nar güreşlerini Çukuryayla’ya getiren Başkanımız Mustafa Gül’e çok teşekkür ediyorum. Gelecek yıl şenliğimizi daha da kapsamlı yapacağız” dedi.

Bu arada 3 yıldır Yörük Beyi olan Durmuş Can, bir kez daha Yörük Beyi seçildi. Can’ın altın kemerini Başkan Gül taktı.

Er Meydanında Büyük Heyecan

Açılış töreninin ardından güreşlere geçildi. Kemer Belediyesi 14’üncü Altın Nar Yağlı Güreşleri kapsamında çeşitli boylarda yaklaşık 300 pehlivan er meydanına çıktı. Çok çekişmeli geçen karşılaşmalar büyük bir ilgi ile izlendi.

Birbirinden iddialı güreşçilerin kapıştığı başpehlivanlık güreşlerinde ise heyecan doruğa çıktı.

Ali Gürbüz Birinci Oldu

Başpehlivanlık mücadelesinde Serik Belediyesi’nden Ali Gürbüz birinci, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden Şaban Yılmaz ikinci olurken Kemer Belediyesi’nden Furkan Durmuş Altın ile Serkan Serttürk üçüncülüğü paylaştı.

Başarılı pehlivanların madalyalarını ve kupalarını Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül sundu.

Songül Karlı Coşturdu

Şenliğin finalinde sahne alan Türk Halk Müziği’nin güçlü sesi Songül Karlı, Çukuryayla’ya gelen Yörükleri ve konukları coşturdu.

yukarı çık
0
Paylaşım