Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya CHP Vekil Adayı Nilüfer Deveci: Kadınsız Siyasi Yaşam Yarınsızdır

Antalya CHP Vekil Adayı Nilüfer Deveci: Kadınsız Siyasi Yaşam Yarınsızdır

CHP Antalya milletvekili aday adayları il binası önünde aday adaylığı açıklaması yapmakta. Bu aday adaylarından CHP İl Kadın Kolları Başkanı Nilüfer Deveci, neden milletvekilliği aday adayı olduğunu anlattı. Kadınların “Siyasi partilerin mutfağından çıkarak temsil noktalarında olması zorunluluktur”

diyen Deveci, 1935 yılında CHP Antalya’dan seçilen kadın milletvekilimiz Türkan Örs Baştuğ’dan sonra hiç kadın milletvekilini Antalya meclise göndermedi dedi.

Deveci 1987 yılında başlayan parti çalışmalarını anlattı. O zamandan bu zamana geçene değin “30 yılı aşkın siyasi yaşantımda ağırlıklı olarak Kepez’de olmak üzere, Antalya’mızın tüm ilçelerinde partimizin başarısı için çalıştım, emek verdim.

Tüm ilçe kadın örgütleri ile birlikte dayanışma içinde birbiriyle barışık canlı, dinamik, aktif bir kadın örgütü oluşturduk” dedi.

Deveci konuşmasında “Aile sigortasını, öğrencilerin yurt sorununu nasıl çözeceğimizi, çiftçiye mazot indirimini bu kadın örgütü anlatacak.

İktidarın yıkımına, ekonomik krizin yarattığı öfkeyi, mutfaktaki yangını, algı operasyonlarıyla, medya aracılığıyla başka yöne yönlendirmeleri bu kadın örgütü önleyecek.

Kaderciliği anlatıp, güzel günleri öbür dünyada görebileceğini anlatan tarikatların cemaatlerin cirit attığı evlere sadece ve sadece bu kadınlar girebilir.

Başka partilere oy veren kadınların, kocalarına rağmen Cumhuriyet Halk Partisi’ne oy vermelerini bu kadınlar sağlıyor” diyerek, Temsilde de kadının mutlaka olması gerektiğine değindi.

Siyasette kadına sözde değil özde ihtiyaç var. Siyasi partilerin mutfağından çıkarak temsil noktalarında olması zorunluluktur. 

Kadınsız Siyasi Yaşam Yarınsızdır

Konuşmasına CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözleri ile devam eden Deveci, neden aday olduğunu şöyle özetledi

“2019 da demokrasi’yi onlar getirecek!” diyen genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’ ndan aldığım cesaretle aday oldum. Haksızlıklara uğrayanların hakkını aramak için, Türkiye’yi etnik köken ve mezhep üzerinden ayrıştırmak isteyenlerden hesap sormak için,

Ülkemizde analar ağlamasın deyip halkın anasını ağlatanlardan, cumartesi annelerini gazlatıp, şehit analarının yüreklerini sızlatanlardan, talimatı ben verdim diyenlerden, ülkemizin kurucularına iki ayyaş diyenlerden, yatak odasında para sayma makinesi saklayanlardan, muhalifi haklayan, gazetecileri susturanlardan hesap sormak için aday oldum.

Ülkemizin çocukları sokaklarda dövülerek öldürülmesin, doğa talan edilmesin, çocuklar tecavüze istismara uğramasın, kızlar çocuk yaşta evlenmesin diye;  mecliste öfke ve nefrete geçit vermemek, umudu yeniden yeşertmek için aday oldum”

Açıklamaya CHP İlçe Kadın Kollarının tamamı, Sivil Toplum Örgüt temsilcileri, çeşitli dernek yöneticileri de katıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım