Menu
RSS
Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adaylarından Sandığa Videolu Çağrı

Antalya’da CHP’li Belediye Başkanları ve Adayların…

Antalya’nın Büyükşehir Belediy...

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Başkan Böcek’e Kaş’ta Sevgi Seli

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kenti Birlikte Yöneteceğiz

CHP Konyaaltı Belediye Başkan Adayı Kotan: Bu Kent…

CHP Konyaaltı Belediye Başkan ...

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

Sandığa Son 10 Gün: Seçim Yasakları Başladı

YSK'nın takvimine göre seçim y...

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manifestomuza Cevap Vermedi

Antalya Mimarlar Odası: 12 Parti Yerel Seçim Manif…

Mimarlar Odası Antalya Şubesi ...

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

Antalya DİSK: İşçiler Varsa Umut da Var

DİSK Akdeniz Bölge Temsilcisi ...

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur Sofrasını Kendi Hazırladı

Başkan Böcek Sahurunu Öğrencilerle Yaptı; Sahur So…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya CHP Milletvekili Özer: Neden Üreticiyi Küstürüyor, Hal Esnafına Terörist Diyorsunuz?

Antalya CHP Milletvekili Özer: Neden Üreticiyi Küstürüyor, Hal Esnafına Terörist Diyorsunuz?

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Halde terör estirenlerin işini bitireceğiz” sözleri için önerge verdi, “Hal esnafını terörist olarak nitelemek doğru mu?” diye sordu, hortumun zararının abartıldığını ima eden Bakan Albayrak’a da

“Niye üreticiyi küstürüyorsunuz?” dedi

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer, Antalyalı üretici ve hal esnafı için birer önerge verdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği önergede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Domates, patates, patlıcan diyorlar. Bunların hepsi yutturmaca.

Halde terör estirenlerin işini bitireceğiz” ifadesini soran CHP’li Özer, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’a da Antalya’da fırtına ve hortumdan zarar gören sera miktarının abartıldığını ima eden açıklamasını sordu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısına

Partisinin sandık başkanları toplantısında “Ne diyorlar; patates, domates, sivri biber. Bunların hepsi yutturmaca. Bir çete de öyle türedi. Ticaret Bakanlığı’ndan müfettişler, hale gitmişler. Halde rapor tutacak olan bu müfettişlerimizi dövmeye kalktılar.

Neden? Çünkü kovana çomak sokulduğu için. Eğer kendini devletten güçlü zannedenler varsa şunu bilsinler ki, devlet nasıl teröristlere Cudi’de, Gabar’da, Tendürek’te mağaraların içinde işini bitirdiyse, halde terör estirenlerin işini de biz en kısa zamanda bitiririz”

diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ifadeleri için Yardımcısı Fuat Oktay’a verdiği önergede CHP’li Özer şu soruları yöneltti:

Hal Nerede, Bu Kişiler Kim?

1.Sayın Cumhurbaşkanının sözüne ettiği rapor tutacak müfettişlerin dövülmeye kalkışıldığı hal nerededir? Müfettişleri dövmeye kalkan kişiler kimlerdir? Bu kişiler hakkında herhangi bir şikayette bulunulmuş mudur? Hal esnafını terörist olarak nitelemek doğru mudur?

2.Sayın Cumhurbaşkanı Cudi, Gabar ve Tendürek’teki vatanı bölmek isteyen eli silahlı teröristlerle aynı kefeye koyduğu hal esnafını bitirmek istediğini söylemiştir. Bunun nedeni nedir? Buna ilişkin hükümetin planlaması nedir? Yeni Hal Yasası bu amaçla mı hazırlanmıştır?

3.Yeni Hal Yasasıyla toptancı hallerinin belediyelerden alınarak şirketleştirilmesi planlanmaktadır. Bu sistemin işleyeceğine dair hangi şirketten fikir alınmıştır?

HAZİNE ve MALİYE BAKANINA

CHP’li Özer, geçtiğimiz hafta bir TV kanalında “Bir de bakıyorsunuz ki, meselenin aslı öyle değil. Antalya’da fırtınadan zarar gören sera miktarı 2 bin dönüm, Antalya’da toplam hacim 50 bin dönüm.

Türkiye’de ne kadarlık bir alana tekabül ediyor bu, binde 8’lik bir alan” diye konuşan Bakan Albayrak’a da bu açıklaması üzerinden bir soru önergesi verdi.

Antalya İl Tarım Müdürlüğü’nden fırtına ve hortum sonucu zarar gören 7 bine yakın sera, 10 bine yakın narenciye, 15 bine yakın açık tarla olmak üzere toplamda 32 bin dönüme yakın ekili arazi olduğu bilgisini aldığını belirten Özer,

TARSİM Genel Müdürü Yusuf Cemil Satoğlu’nun da “3 bin 83 sera hasar ihbarı yaptı” açıklamasını hatırlattı. CHP’li Özer, bu açıklamaya göre en az bir dönümlük bile olsa sadece bu sigortalı seraların dahi toplamda Bakanın açıkladığı

2 bin dönümden daha fazla olduğunu belirterek şu soruları sordu:

Neden Açıklamalar Farklı?

1.Antalya’da kaç dönüm sera, narenciye ve açık ekili alan zarar görmüştür?

2.Tarım İl Müdürlüğü 7 bin dönüm serada hasar tespiti yapıldığını, Bakan Albayrak ise 2 bin dönüm seranın zarar gördüğünü açıklamıştır. Neden sayılar birbirinden farklıdır? Hangi bilgi doğrudur?

3.Tarım Bakanlığına bağlı olarak hizmet veren TARSİM en az 3 bin dönüm seranın zarar gördüğü bilgisine sahipken, Bakan Albayrak neden bu bilgiye sahip değildir?

4.Bakan Albayrak tarafından neden kamuoyunun yanılmasına yol açabilecek ve üreticiyi küstüren bir açıklamada bulunulmuştur?

5.Bakan Albayrak tarafından zarar gören sera dönümü özellikle mi az açıklanmıştır? Eğer öyleyse bunun nedeni nedir? Yoksa Bakana yanlış bilgi mi verilmektedir?

yukarı çık
0
Paylaşım