Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Budak: Temel Hedeflerden Biri Bile Tutmadı

Antalya CHP Milletvekili Budak: Temel Hedeflerden Biri Bile Tutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Merkez Bankası Başkanı’nın hedefleri tutturamadığı gerekçesiyle görevden alınmasına tepki göstererek, “AKP Genel Başkanı Merkez Bankası Başkanı’nı talimatlara uymadığı,

hedefleri tutturamadığı gerekçesiyle görevden aldığını söylüyor. Oysa AKP 2018 yılı için belirlenen 8 temel hedefin hiç biri tutturulamamış. Peki, sizi kim görevden alacak?” dedi.

AKP’nin başarısız olduğu tüm alanlarda, suçu bürokratlara ve muhalefete attığına dikkat çeken Budak, şu ifadelere yer verdi:

“Toplam 219 sayfadan oluşan 11’inci Kalkınma Planı, Türkiye gerçekleriyle örtüşmeyen, zayıf içerikli ve teknik bilgiler yerine AKP’nin seçim beyannamesi gibi hazırlanmış. AKP’nin hazırladığı her plan, bir öncekini aratır nitelik taşıyor.

Üstelik 2014-2018 yıllarını kapsayan 10’uncu Kalkınma Planında 2018 yılı için belirlenmiş temel hedeflerin hiçbirisi tutturulamamıştır.

Bu hedeflerin tamamında yüzde 39.43 ile yüzde 351.11 oranında sapma yaşandı. Enflasyonda belirledikleri yüzde 4.5’lik hedef 4 katından fazla sapma ile yüzde 20.30 olarak gerçekleşti.

Kişi başına milli gelir 15 bin 996 dolar olarak belirlenmişken, 9 bin 632 doları ancak yakaladılar. 277 milyar dolar olacak dedikleri ihracat 167 milyar dolarda kaldı.

Turizm gelirleri 40 milyar dolarlık hedefin 15 milyar dolar altında kalırken, doğrudan yabancı sermaye 28.3 milyon dolarlık hedefin 15.3 milyar dolar gerisinde.

AKP’nin hukuk ve kural tanımayan ve Türkiye’yi uçuracak diye lanse edilen tek adam rejimi ülkeyi bu noktaya getirdi. Ciddiyetten uzak hazırlanan politika metinlerindeki hedefler bile tutmuyor. Üstelik Merkez Bankası bu hedefleri kendisi belirlemediği gibi,

politikaları da belirleme yetkisi yok. Yargı bağımsızlığı yok, demokrasi yok, insan hakları yok iken hangi hedeflerden bahsediyorsunuz?

Oysa partili Cumhurbaşkanı ‘Davul birinde, tokmak birinde. Verilen her türlü karara uyacaksın. Yeni yönetim sisteminde başkan bu konulara müdahale yetkisini almıştır’ diyerek, hedeflere uymayan Merkez Bankası Başkanı’nı görevden aldığını söylüyor.

Şimdi soruyorum, bu hedeflerin hiçbirisi tutmamışken, sizi kim görevden alacak?”

yukarı çık
0
Paylaşım