Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Arı: Manavgat Belediye Başkanımızın ve Manavgat Halkının Yanındayız

Antalya CHP Milletvekili Arı: Manavgat Belediye Başkanımızın ve Manavgat Halkının Yanındayız

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi CHP Antalya Milletvekili Cavit ARI “Dünyanın önde gelen turizm destinasyonlarından Manavgat’ın 2 km’lik sahili önünde yer alan Ulualan Bölgesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca golf sahası yapımı için 4 kişiye tahsisine yönelik yaptığı plan,

Manavgat sevdalısı herkesin isyanına ve planın iptali için yürütülen mücadelenin artarak desteklenmesine neden olmuştur.

Ulualan’ın golf alanı olarak değil sosyal donatı alanları, yat limanı ve çekek yeri ile bölgesel ihtiyaçlara göre planlanmasının yapılması gerektiği Belediye Başkanımız Şükrü Sözen tarafından dile getirilmiştir.

Ancak, Turizm Bakanlığı bahsi geçen yerde halkın beklentilerinin aksine planlamalar yapmaya çalışmaktadır. Bu nedenle Belediye Başkanımızın önderliğinde hukuki bir mücadele ve toplumsal dayanışma ile yaratılan bir mücadele bulunmaktadır.

Daha geçtiğimiz günlerde Serik İlçesi, Kadriye ve Belek Beldelerinde yaşanan turizm tesis alanı amaçlı planlamalarla halkın kullanımından alınmaya çalışılan yerlerle ilgili tepkiler devam ederken şimdi çok daha büyük bir alanda Manavgat’ın en gözde yerinde yapılmaya çalışılan

söz konusu tahsis halk nezdinde infial yaratmaktadır. Belediye Başkanımız bu süreçte haklı tepkilerini her ortamda dile getirmiş ve Manavgat adına mücadelesini sürdürmüştür.

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen’in girişimleriyle “Manavgat Ulualan’ı Koruma Platformu” kurulmuş ve Bakanlığı hatadan döndürmek amacıyla vakit kaybetmeden çalışmalarına başlamıştır.

Bu mücadelenin önderi olan Manavgat Belediye Başkanımız, haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı yıllardır mücadele vermektedir. Bugüne kadarda bu alanı korumuştur. Şimdi de başta planın iptali için açılan davalar olmak üzere,

Manavgat halkının hassasiyetlerini ve önceliklerini doğru aktarmak için sivil toplum kuruluşları ile bir araya geliyor ve her platformda çalışmalarını artırarak devam ediyor.

Manavgat halkının çıkarlarını koruyan ve hakkını savunan Manavgat Belediye Başkanımızın ve Manavgat Halkının yanındayız ve haklı mücadeleyi destekliyoruz.” dedi.

yukarı çık
0
Paylaşım