Menu
RSS

Antalya CHP Milletvekili Akaydın’dan Türel’e: Siz Antalya’ya İyi Gelmediniz!

Antalya CHP Milletvekili Akaydın’dan Türel’e: Siz Antalya’ya İyi Gelmediniz!

CHP Antalya Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in, Akaydın dönemine ait söylediklerine yazılı bir açıklama ile yanıt verdi. ‘Son zamanlarda prim yapmak için sahsıma sataşan Menderes Türel'e cevabımdır’ başlığı ile

yaptığı yazılı açıklamada Akaydın, Türel’in Antalya halkını yalanlarla kandırdığını iddia etti.

Türel’in ‘Antalya’ya karakter kazandırdık’ sözüne sert bir dille yanıt veren Akaydın, “Bu hem Antalya tarihine hem de Antalya halkına hakarettir. Kaldı ki Antalya’nın zaten güçlü bir karakteri vardır, bunu unutmayın ve yeni bir karakter çizmeye çalışmayın.

Çünkü siz yaptıklarınızla bir karakter çizmiyor, sadece Antalya’nın üstünü çiziyorsunuz” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Akaydın açıklamasında şunlara değindi;

“2009’da Belediyeyi kaybetmenin hırsıyla yatırımların önünü keserek Antalya’nın üstünü çizen Recep Tayyip Erdoğan gibi. Bu şehir bunları unutmayacak!..

Sayın Türel, yalan söylemek bu şehrin geleceğine yalan söylemek ve insanları yanlış bilgilendirmektir. Mesela yine bir konuşmanızda “Personel sayımız, hizmet alanımız 10 misli artmasına rağmen önceki 5 seneye göre düştü, para işte buralardan geliyor.” demişsiniz.

Belli ki sizi ya kandırmışlar yada siz doğruları konuşmuyorsunuz. Ben size doğrusunu belgeleriyle söyleyeyim de öğrenin ve en azından personel sayısını nasıl ikiye katladığınızı da size öğretmiş olayım.

İnkar etme dürtünüzün harekete geçeceğini düşünerek sizi belediye sitesinde yayınlanan ve her yıl Belediye Meclisi tarafından onaylanan faaliyet raporlarına bakmaya davet ediyorum.

Her şey apaçık ortada iken söylediklerinize bakılırsa, sanırım siz bürokratlarınızın hazırladığı faaliyet raporlarını dahi okumuyorsunuz. Hatırlamıyor olabilirsiniz ben size hatırlatmış olayım;

2004 yılında Belediyeyi ilk aldığınızda 1800 olan personel sayısını birden 4500'e çıkardınız ve bize belediyeyi 2009'da bu sayı ile devrettiniz.

Bakın, 2013 yılı faaliyet raporuna göre benim dönemimde, Antalya’nın yasayla bütün şehir yapılması sonucu hizmet sınırlarının artmasına rağmen, kadrolu çalışanlar, üretim tesislerinde çalışanlar yani taşeron personel, belediye şirketleri ve

ASAT da dahil olmak üzere toplam personel sayısı 6.795 iken, 2016 faaliyet raporuna göre yani sizin döneminizde üretim tesislerini kapatmanıza rağmen, personel sayınız 10.590’dır.

Hatta işçilerin kadroya geçirilmesi konusu ile ilgili 28 Mart’ta bir haber yayınladığınızda taşeron sayısını 6.100 olarak açıkladınız. Yani şimdi bu sayı 11.286 olmuştur. Bunun neresini azalttığınızı yanınıza bir matematikçi alarak açıklar mısınız?

Belli ki sayılarla sıkıntı yaşıyorsunuz. Resmen personel sayısını nerdeyse iki katına çıkarmışsınız. Bu gerçekleri görmek isteyen Antalya halkımızı belediye sitesinde yer alan faaliyet raporlarına bakmaya davet ediyorum.

Sayın Türel, benim dönemimde çalışan personel sayısı 6.795 olmasına rağmen, Belediye Başkanlığım döneminde İŞKUR ortaklığı ile faaliyete geçirdiğimiz kariyer ofisimiz aracılığıyla; siyasi kimliklerine bakılmaksızın, binlerce insanın iş bulmasına da aracılık ettim.

Bunlardan mesleki tecrübe ve liyakate göre işe aldığımız, evlerine ekmek götüren emekçi insanlarımızı işlerinden ettiniz. Yerlerine direk AKP il başkanlığında mülakatlarını yaptığınız, partinizin onayladığı yakınlarınızı işe aldınız.

Bunları saklamak için mi bu uydurma demeçleri veriyorsunuz? Asıl siz belediyeyi yandaşlarınızla doldurdunuz, hatta belediyeyi AKP'nin aile şirketi yaptınız.

Belediyeye aldığınız personelleriniz, yakınları, maailesi, göreve getirdiğiniz bürokratlarınız ve onların yakınları, AKP mahalle temsilciliğinden yöneticiliğine kadar bir çok görevde aktif olarak çalışıyor.

Bunların kim olduklarını siz çok iyi biliyorsunuz, biz de çok iyi biliyoruz. Cesaretiniz var ise açıklayın!

Sayın Türel, bir taraftan önceki dönem bıraktığınız borçları ödemek, diğer taraftan AKP hükümetinin baskı ve yıpratma politikasından dolayı Antalya’ya yapacağımız hizmetlerimiz ve yatırımlarımız aksamasın diye, üreten bir belediyecilik anlayışıyla birçok üretim atölyesi kurdum.

Sayın Türel, siz ne yaptınız? Bütün hepsini kapattınız, üretimi ranta teslim ettiniz. Sarısu’da mevsimlik bitkileri üretiyordum, Gürsu’da ise kalıcı bitkileri yetiştiriyordum.

Ama siz bunların çoğunu kapatıp, burada çalışan personelleri de işsiz bıraktınız. Şimdi dikilen bitkilerin tamamına yakınını dışarıdan alıyorsunuz, isterseniz birazda bunlardan bahsedin sayın Türel.

Ayrıca yönetemediğiniz Park Bahçeler Müdürlüğü'ne usulsüzlüklerinizden dolayı müdür dayanmıyor!

Bank, pergola, ahşap ve demir çitler, çocuk oyun grupları, masa, sandalye, kapı ve güvenlik kulübeleri üretimleri yapan atölyelerimiz vardı, baskı atölyemiz vardı, döküm atölyemiz vardı, beton boru üretim tesislerimiz vardı.

Şimdi ne atölye ne tesisler kaldı. Farkettirmeden birer birer yok ettiniz tesislerimizi ama şunu bilin sayın Türel bu şehrin geleceği için 4 senedir yine çalışıyoruz, takip ediyoruz, her şeyi izliyoruz merak etmeyin!

Her doğru söylemediğiniz iddianın da cevabını alacaksınız ve biz halkımıza doğruları söylemeye devam edeceğiz.

Ben üreten belediye için personel aldım evet, ürettim de. Bugün bu şehirde benim dönemimde başlatılan bir çok çalışma farklı partilerden farklı belediyelerce sürdürülüyor. Siz ne yaptınız?

Sırf benim dönemimde işe başlayan çalışanın, emekçinin hakkını gasp ettiniz, sürdünüz, yollarda heba ettiniz. Çünkü derdiniz üretmek, iş yapmak değil, hırsınızı tatmin etmekti.

Sayın Türel, üreten, hizmet eden belediyeyi tüketen belediye haline getirdiniz. Bu kadar üretim atölyesini kapatmanıza rağmen aldığınız 11.000 civarında personeli nerede çalıştırıyorsunuz, bunu da Antalyalılar olarak merak ediyoruz. 

Merak ettiğimiz diğer bir konuda Antalya’yı en borçlu belediyeler listesinde beşinci sıraya nasıl yerleştirdiğiniz ve bunun karşılığında ilimize ne verdiğinizdir.

Kısacası Sayın Türel; Siz Antalya’ya İyi Gelmediniz, Ama Sizin Sonunuz Geldi!”

yukarı çık
0
Paylaşım