Menu
RSS

Antalya CHP Kepez İlçe Başkanı Yıldız: Halkın Malını Yine Halk Yönetecek

Antalya CHP Kepez İlçe Başkanı Yıldız: Halkın Malını Yine Halk Yönetecek

Antalya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız yaptığı yazılı açıklama ile Kepez’deki sorunlara değindi. AKP’li Kepez Belediyesi hakkında Sayıştay raporu yayınlanmasına rağmen fatura AKP’li Kepez belediyesine değil Sayıştay’ın üyelerine kesildi dedi.

CHP Kepez İlçe Başkanı Servet Yıldız, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü’yü ‘sahte gülücüklerle” seçmene şirin görünmeye çalışmakla suçlarken, öte yandan Gülveren ve Ünsal Mahallelerindeki sorunlara değindi.

CHP Kepez İlçe Başkanı Yıldız’ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

“Ak Partili Belediyelerin sorumsuzca yaptıkları ihale ve keyfi harcamalar son günlerdeki Sayıştay raporları ile resmen ayyuka çıktı. Ama nedense sorumlu olarak Belediye Başkanları değil,  Sayıştay üyeleri gösteriliyor ve bu faturalar maalesef onlara kesiliyor.

Sayıştay raporlarındaki usulsüz harcamaların son versiyonunu Hakan Tütüncü’nün başkanlığını yaptığı Kepez Belediyesi’nde izledik ve ‘sahte gülücükler’le seçmenine şirin görünmeye çalışan bir başkanın diğer yüzünü görme fırsatı bulduk.

Meğer o diğer yüz,  perde arkasında yanlış işlerin altına imza atmaktaymış.

Çok yakın bir zamanda Gülveren Mahallesi’ndeki Kapalı otopazarın güneyinde kalan gecekonduları yıkarak yerine iş merkezi karşılığında hak sahiplerine lüks konut sözleşmesi karşılığında açmış olduğu

3 ihalede katılımcı olmadığından fiyaskoyla sonuçlanmıştır. Sonuç olarak hak sahipleri umutsuzluğa ve mağduriyete sürüklenmiştir.

Ardından Ünsal mahallesinde ihale ettiği park ve sosyal donatı alanı müteahhidin yarıda bırakmasıyla mezbelelik halinde ortada kalmıştır.

Görüldüğü gibi ihalelerin yandaşa bırakılması da çare olmamıştır. İktidar gücünü sınırsızca kullanmanın da bir sonu vardır. O son artık gözle görünmektedir. Kendi yandaşları bile çare olamamıştır. Bu çaresizlik onların sonunu hazırlamaktadır.

Cumhuriyet Halk Partisi olarak diyoruz ki; ‘Halkı yaptıkları şovla bir yere kadar ikna edebilirler. Gerçekler gün yüzüne bir bir çıkmaktadır. Batmakta olan gemiyi nasıl önce fareler terk ediyorsa Ak partili belediyelerde de şu anki görüntü aynen böyledir.

Her şeyin bir sonu olduğu gibi Ak partili belediyeciliğinde sonu görünmekte.

Halkın umudu olan CHP ve demokrasi bileşenleri ittifakı önümüzdeki Yerel seçimlerde bu kenti güvenli bir şekilde yönetmeye taliptir.

Halkın ortak malı olan kamuda halkın sözcüsü olacağız. Halkı yönetimde söz sahibi edeceğiz.

Halkın malını yine halk yönetecek’

yukarı çık
0
Paylaşım