Menu
RSS

Antalya CHP Gençlikte Aykaç Dönemi

Antalya CHP Gençlikte Aykaç Dönemi

CHP Muratpaşa İlçe Gençlik Kolları başkanı belli oldu. 2019 yılında yapılacak olan seçimlere hazırlanan CHP Gençlik Kollarının yeni başkanı Orhan Aykaç oldu. Yapılan seçimde Orhan Aykaç: 177 oy, Vural Çarkanat: 123 oy aldı. 3 oy geçersiz çıktı.

Değirmenönü Kültür Merkez’inde yapılan Muratpaşa ilçe gençlik kolları kongresinde yeni başkan için seçim yapıldı. Seçim yapılmadan önce konuşan eski gençlik kolları başkanı Musa Gül, kendisinden sonra gelen başkanın da güzel işler yapacağını söyledi.

Gül, kazanan ve kaybedenin olmadığını kazanan tarafın sadece CHP’nin olacağını dile getirdi. CHP Antalya İl Başkanı Mustafa Erdem, önceleri umut ediyordum, şimdilerde ise bu umudum inanca dönüştü dedi.

Kongrede bir konuşma yapan CHP Muratpaşa İlçe Başkanı Ahmet Kumbul ise, kazanın kim olduğunun önemli olmadığını ve herkesin elinden geldiği kadar çalışması gerektiğini söyledi.

Aykaç: Gençlik Olarak Çok İşimiz Var

Seçim başlamadan önce konuşmasını yapan gençlik kolları adayı Orhan Aykaç, seçilmesi durumunda çok gençlik olarak çok işlerinin olduğunu söyledi. Aykaç, “Bu gün burada çok işimizin olduğunu söylemek istiyorum.

Çünkü büyükşehir belediyesi tarafından sürgüne gönderilen bebeklerin yürüdüğünü göremeyen babalara karşı sorumluyuz. Her gün aşağılanan, hor görülen, evlere tıkılmaya çalışılan kadınlarımıza karşı sorumluyuz.

Kendi iktidarları sürsün, kirli emelleri gerçekleşsin diye savaşa kurban edilen Mehmetçiğe karşı sorumluluğumuz var” diye konuştu. Verdiği vaatlerin mesuliyetini aldığını ve bunu hayatının sonuna kadar taşıyacağını dile getirdi.

Orhan Aykaç, “Bu vaatlerin her zaman ne kadar zor olursa olsun tutulması ve zor olduğunu unutmamalıyız. Büyüklerimizin mirası ve gelecek nesillerin umutlarını yitirmemekle yükümlü olduğumuzu her zaman bilmeliyiz.

Ben kendi adıma bu kürsüde söylediğim her sözün mesuliyetini hayatım boyunca taşıyacağımı biliyorum ve kelimelerimi özenle seçiyorum” dedi.

Çarkanat: Biz Buraya Kol Kola Girdik Omuz Omuza Çıkacağız

CHP sıradan bir parti olmadığını söyleyen Vural Çarkanat, “Cumhuriyeti yaratan iradenin partisidir. CHP gençlik örgüttü bu iradenin özüdür. CHP gençliğinin tarihi 1954’den başladı. CHP gençliğinin yüzlerce yıllık tarihi vardır.

Biz kucaklayıcı ve bütünleyici olacağız. CHP birleştirici bir güçtür.  Kavgamız partimizi ileri taşıma kavgasıdır. Birbirimiz ile değil partimizi iktidara taşımak için, eşit ve özgür bir dünya için ezenlerle, diktatörler ile kavga edeceğiz.

Biz buraya kol kola girdik omuz omuza çıkacağız” ifadelerini kullandı.

yukarı çık
0
Paylaşım