Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya Cemevi’nde Utanç Müzesi’ne Destek Çağrısı Paneli Düzenlendi

Antalya Cemevi’nde Utanç Müzesi’ne Destek Çağrısı Paneli Düzenlendi

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği öncülüğündeki Alevi dernekleri, Ankara’da ‘Madımak Utanç Müzesi’ kuruyor. Antalya Kızılarık Cemevi’nde düzenlenen panelde müzenin yapımıyla ilgili gelişmeler anlatıldı ve destek çağrısı yapıldı.

2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Otel’de yakılarak katledilen 33 aydının ismini yaşatmak ve bu katliamı lanetlemek için Ankara’nın Çankaya ilçesinde ‘Madımak Utanç Müzesi’ kuruluyor. Sivas’taki Madımak Oteli’nin müzeye dönüşmesi taleplerine

olumsuz cevap alan Alevi dernekleri, Ankara’daki müze için çalışmalara başladı.

Cemevi’nde Panel Düzenlendi

Antalya Kızılarık Cemevi’nde ‘Madımak Utanç Müzesi’ konulu panel düzenlendi. Pir Sultan Abdal Derneği (PSAKD) Antalya Şube Başkanı Selçuk Akpınar’ın organize ettiği, panelde konuşan PSAKD Genel Başkanı Gani Kaplan,

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Saymanı Binali Efe ve Alevi Bektaşi Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Meral Altun, Çankaya Belediyesi’nin desteği ile Ankara’da yapılacak olan Madımak Utanç Müzesi’ni çalışmaları hakkında

geniş kapsamlı bilgilendirme yaptılar. Panelistler destekleri için Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e katkısı olan herkese teşekkür ettiler.

Toplumsal Hafıza Müzesi

Panelde verilen bilgilere göre müze; Çankaya Belediyesi’nin tahsis etmiş olduğu 2 dönüm civarındaki arsaya inşa edilecek ve 10 milyon TL’ye mal olacak. Madımak Utanç Müzesi, müze bölümü ve yönetim bölümü olmak üzere 2 bölümden oluşacak.

Yönetim bölümünde PSAKD ve Alevi Bektaşi Federasyonu genel merkezleri yer alacak. Müze kapsamında   sadece müzeyi gezmeye gelenlere değil, diğer zamanlarda da gençlere, öğrencilere, araştırma yapmak isteyen herkese hizmet veren dijital bir kütüphane yer alacak.

Bir sinema odası bulunacak ve bu odada katliamların anlatıldığı belgesel ve sinema gösterimleri yapılacak. Müze içinde Madımak’ta katledilen 33 aydının balmumu heykeli ve yanında eşyalarının yer aldığı bir bölüm de yapılacak.

Müze Yararına Konserler

Panelistler Gani Kaplan, Binali Efe ve Meral Altun ayrıca, 21 Eylül ile 19 Ekim tarihleri İstanbul, Ankara, Diyarbakır, Adana ve İzmir’de düzenlenecek olan Arif Sağ, Güler Duman, Erkan Oğur, Onur Akın ve Koray Avcı gibi ünlü sanatçıların sahne alacağı

müzeye destek konserleri hakkında bilgi verdiler. Panelistler, Antalyalıları konser biletlerinden alarak müze yapımına destek vermeye davet ettiler.

yukarı çık
0
Paylaşım