Menu
RSS

Antalya Büyükşehir Günde 350 Bin Kişi Taşıdı

Antalya Büyükşehir Günde 350 Bin Kişi Taşıdı

Antalya Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarıyla yaz aylarında günde 350 bin yolcuya hizmet verdi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı, vatandaşlara hızlı, konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlamak için ulaşım ağını genişletiyor.

Daha önce minibüs ve özel halk otobüsleri tarafından verilen toplu taşıma hizmetini tek çatı altında toplayan Büyükşehir Belediyesi, sefer ve güzergahları vatandaşın talebine göre düzenliyor.

Bu kapsamda yapılan düzenlemelerle Saklıkent, Feslikan ve Varsak yaylalarına da toplu ulaşım hizmeti veriliyor. 55 km uzaklıktaki Bademağacı ve Dağbeli, 64 km uzaklıktaki Konyaaltı Üçoluk Mahallesi de yine toplu taşıma güzergâhında yer alıyor.

Daha hızlı bir ulaşım sağlamak amacıyla sefere başlanan 'Ekspres hatlar' ise Antalyalılara daha hızlı ulaşım kolaylığı sağlıyor.

Yaz aylarında yoğunluğun yaşandığı güzergâhlarda vatandaşlara kolaylık sağlamak amacı ile sefere alınan ekspres hatlar ile ulaşım yoğunluğu yarı yarıya indirildiği kaydedildi.

Büyükşehir Belediyesi toplu taşıma araçlarıyla yaz aylarında günde 350 bin yolcuya hizmet verirken, ML22, LC07, VS18 ekspres hatlarında 4 aya yakın bir sürede 1,5 milyonun üzerinde yolcu hizmet aldı.

RİNG VE BESLEME HATLARDA AKTARMA ÜCRETİ YOK

Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanlığı yeni yapılan toplu taşıma sistemiyle hayata geçirdiği ring hatlarda ve besleme hatlarda aktarma ücreti alınmasını ortadan kaldırdı.

İlk binişte 1 TL ücret alınırken, aktarma yapılan hatta da kartın özelliğine göre biniş ücreti tamamlanıyor. Besleme hatları ve ring hatlar dışında da 1 TL ücret ile tramvay ve başka hatlara biniş yapılabiliyor.

KONYAALTI SAHİLİ'NDE ÜCRETSİZ RİNG

Büyükşehir Belediyesi yenilen Konyaaltı sahilinde de ulaşım sağlıyor. Ulaşım Dairesi Başkanlığı tarafından 104 ve 105 ücretsiz ring hatlar sahil boyunca vatandaşlara ücretsiz hizmet veriyor.

Alanya ve Gazipaşa ilçelerinde kadınlara hizmet vermek amacıyla açılan Aysultan Kadınlar Plajı'na 8 araçla, Elmalı, Demre, Finike, Kumlaca ilçelerinde kadınlara hizmet vermek amacıyla açılan Altuncan Hatun Kadınlar Plajı'na 5 araçla ulaşım ücretsiz sağlanıyor.

Ayrıca Side Antik Kenti'ne de ücretsiz ring servisi konuldu.

GAZİPAŞA EKSPRES HAT İLE 2.5 SAAT

Gazipaşa'dan Antalya'ya ulaşım süresinin uzunluğu da ekspres hat ile önemli ölçüde kısaldı. Sadece Gazipaşa halkına hizmet verecek, Antalya'ya ulaşacak ekspres bir hat oluşturuldu. Ekspres hatla dört buçuk saat olan yolculuk süresi iki buçuk saate kadar düşürüldü.

Toplu ulaşımda temassız ödeme ve 'kullan at kart' ödeme yöntemiyle kartı olmayan vatandaşların toplu ulaşımı rahatlıkla kullanması sağlanırken, izleme ve İletişim Merkezi 05.45-23.45 saatleri arasında vatandaşlara kesintisiz destek sağlıyor.

Ayrıca Anlık İzleme Birimiyle araçlar sürekli olarak takip edilerek vatandaşların güvenli ulaşımı sağlanıyor.

yukarı çık
0
Paylaşım