Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya Büyükşehir'den Okul Birincilerine Ödül

Antalya Büyükşehir'den Okul Birincilerine Ödül

Antalya Büyükşehir Belediyesi 2016-2017 öğretim yılı 1'inci dönem ortaokul 8'inci sınıf ve lise 12'nci sınıf okul birincileri için Cam Piramit'te ödül töreni düzenledi. Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, öğrenciler, veliler ve öğretmenler katıldı.

Gelecek ay yapılacak TEOG ile haziran ayındaki LYS öncesinde öğrencilere moral vermek için bu organizasyonu düzenlediklerini söyleyen Başkan Türel, "Antalya'nın bütün çocukları benim evladım gibi.

Nasıl ki, bir anne-baba çocuklarının geleceği için çalışır, kaygılanırsa, biz de Antalya'nın geleceği, bütün çocuklarımızın geleceği için çalışıyoruz" dedi.

GENÇLERİMİZİN ÖNÜ AÇIK

Türkiye'de çalışkan gençlerin artık önünün açık olduğunu ve gelecekte büyük işler başaracaklarına inandığını vurgulayan Başkan Türel, “Çocuklarımızın, gençlerimizin ilime, sanata, spora, disiplinli çalışmaya önem vererek yetişmeleri hepimizin en büyük arzusudur.

Türkiye'de çalışkan gençlerin önü artık tamamen açıktır. Türkiye eski Türkiye değildir. 20 yıl önce barajlarımızı, köprülerimizi yabancı firmalar yapardı, şimdi bizim firmalarımız yapıyor. İnşallah gençlerimiz çok daha büyük işler yapacak" diye konuştu.

EĞİTİME ÖNEM VERİYORUZ

Eğitime ve siz gençlerin sağlıklı yetişmesine önem verdiklerini ifade eden Başkan Türel, "Bundan 10 yıl kadar önce belediyemizin eğitim birimleri olan ASMEK'in gelişmesi için çok gayret sarf etmiştik. Bugün binlerce kişiye eğitim veriyoruz, çok sayıda gencimize de kurs desteği sağlıyoruz.

Çocuklarımız ve gençlerimiz için, kültür merkezleri, spor merkezleri yapıyoruz" dedi.

TATİL ÖDÜLÜ

Başarılı öğrencileri aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otellerde ödüllendirdiklerini hatırlatan Türel, “Sizin gibi çalışkan evlatlarımız tatilde biraz dinlensinler diye, üç yıl önce 'başarılı öğrenciye tatil iyi gelecek' projesini başlatmıştık.

Her yıl 700 civarında okul birincimize aileleriyle beraber 3 günlük dinlenme imkanı sağlıyoruz. Çam sakızı çoban armağanı. Bu armağan bizim sizlere, çocuklarımıza, gençlerimize, eğitime, bilime verdiğimiz kıymetin bir sembolüdür" diye konuştu.

ZARARLI AKIM VE ALIŞKANLIK UYARISI

Başkan Türel, yıllarca eğitim verdikleri sanılan bazı dershane ve kurumlarında aslında gençlerin beyinlerini yıkadıklarını ve gerçek yüzlerinin ihanette ortaya çıktığını söyledi. Gençlere ve ailelere seslenen Türel, "Bizim eğitim hizmeti verdiklerini sandığımız bir grubun gerçekte ne yaptığını maalesef geç anladık.

Gençleri bazı dershaneler ve kuruluşların nasıl kandırıp beyin yıkadıklarını ibret verici bir şekilde gördük. İşte bu sebeple, sizlerden ricam, her tür zararlı alışkanlıktan ve zararlı akımdan uzak durmanızdır" dedi.

Gençlere tavsiyelerde de bulunan Başkan Menderes Türel, iş hayatı dışında spor ve müzik çalışmaları yaptığını belirterek, "Zaman yok bahanesinin arkasına saklamayın" dedi.

Başkan Menderes Türel, konuşmasının ardından, Milli Eğitim Müdürlüğü'nün belirlediği puanı en yüksek 5 lise ve 5 ortaokul öğrencisine bisiklet hediye etti.

Ödül töreninde sanatçı Murat Dalkılıç da sahne alarak öğrenci ve ailelere eğlence dolu saatler yaşattı.

yukarı çık
0
Paylaşım