Menu
RSS

Antalya Bayatbademlerinde 32 Bin Kızılçam Toprakla Buluştu

Antalya Bayatbademlerinde 32 Bin Kızılçam Toprakla Buluştu

Antalya’nın Korkuteli İlçesi'ndeki endüstriyel plantasyon sahasına kızılçam ve servi fidanı dikildi. Korkuteli Orman İşletme Müdürlüğü Yazır Şefliği'ne bağlı Bayatbademleri Mahallesi'ndeki endüstriyel plantasyon sahasında 32 bin kızılçam ve 2 bin servi toprakla buluştu.

Orman İşletme Müdürü Hülya Güney, ekim sezonunda Bayatbademleri'ndeki 220 dönümlük alanı 35 kadının ekim işlemi yaptığını belirterek, "Hem daha iyi yapıyorlar hem de kişi başına paralarını kazanıyorlar. Diktikleri fidanlara sahip çıkacaklarını da söylüyorlar" dedi.

Güney, "Ağaç her şey demektir, ağaç su demektir, toprak demek, zenginlik demektir. Özellikle Antalya'nın arkasında bulunan Toroslarda bir proje kapsamında ağaçlandırılmasını ilçe açısından çok önemli buluyorum.

Ormanların en büyük düşmanı olan yangına sebep olmamak için ormanlık alanlarda kesinlikle ateş yakmamalıyız. Çünkü küçük bir dikkatsizlik sonucu ateş ormana sıçrayabilir ve çok büyük bir alanı yok edebilir. Yok olan bir ormanın yerine yenisini yetiştirmek, bir insan ömrüne sığmayacak kadar uzundur" diye konuştu.

yukarı çık
0
Paylaşım