Menu
RSS

Antalya Barosu: Hukukun Evrensel İlkelerine Uyulmalı

Antalya Barosu: Hukukun Evrensel İlkelerine Uyulmalı

Antalya Baro Başkanı Alper Tunga Bacanlı sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile darbeyi lanetleyerek, darbe girişimi sonrası başlayan gözaltı ve tutuklamalar ile ilgili hukukun evrensel ilkeleri hatırlatıldı.

Açıklama şöyle:

“15 Temmuz 2016 Cuma günü birtakım cuntacılar tarafından gerçekleştirilmek istenen darbe girişimini büyük bir kaygıyla takip etmekteyiz. Milletin meclisini, devlet kurumlarını bombalayan, vatandaşlarımıza ateş ederek ve üzerlerine tank sürerek öldüren cuntacıları lanetliyoruz.

Bilinmesini isteriz ki Antalya Barosu darbelerin ve cuntacıların her zaman karşısındadır ve karşısında olmaya devam edecektir. Darbe girişiminde vefat eden tüm şehitlerimize rahmet, milletimize başsağlığı diliyoruz.

Darbe teşebbüssünün engellenmesinden sonra, birçok ilde aralarında hakim ve savcıların da olduğu toplu gözaltılar başlamış, yine HSYK kararı ile 2745 hakim ve savcı açığa alınmıştır.

Bu noktada geçmiş acı tecrübelerimizi hatırlatma gereği duyarak; soruşturmanın etkin ve adil bir şekilde yapılması, başta Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, anayasa, hukukun evrensel ilke ve değerlerine uygun hareket edilmesi gerektiğini hatırlatıyoruz.

Aksi uygulamalar daha büyük mağduriyetlere neden olabilecektir. Yine bu süreçte özellikle hiçbir sorumluluğu olmayan Mehmetçiklerimizin bu cuntacılardan ayrılması gerektiğini belirtiyoruz.

Zor bir dönemden geçiyoruz. Tüm vatandaşlarımızı itidale ve sağduyuya davet ediyoruz.

ANTALYA BAROSU BAŞKANLIĞI”

yukarı çık
0
Paylaşım