Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya Barosu Avukatlarından Anlamlı Etkinlik: LÖSEV’li Çocuklara Destek

Antalya Barosu Avukatlarından Anlamlı Etkinlik:  LÖSEV’li Çocuklara Destek

Antalya Barosu’na bağlı avukatlar, 2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle LÖSEV tarafından başlatılan “Maskemi takarım farkındalık yaratırım” etkinliğine destek verdi. Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu tarafından

“Maskemi takarım farkındalık yaratırım” etkinliği düzenlendi. 2 – 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası nedeniyle Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından başlatılan “Maskemi takarım farkındalık yaratırım” etkinliğine destek veren Antalyalı avukatlar, Barohan önünde buluştu.

Cüppelerini giyen avukatlar lösemi hastalarının kullandığı maske ve boneleri takarak lösemiye dikkat çekti. Her yıl 16 yaşın altında 1200 ila 1500 arasında çocuğun lösemiye yakalandığını belirten Kurul Başkanı Avukat Aygül Bingöl Bozaner,

“Bu hastalığın en önemli panzehri umut ve mutluluk. Dolayısıyla bizler de onlara ufacık bir umut aşılayabildiysek ne mutlu” dedi.

“En Önemli Panzehiri Umut Ve Mutluluk”

Türkiye’deki lösemili çocuk vakasının yüzde 35’i bulduğuna dikkat çeken Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu Başkanı Avukat Aygül Bingöl Bozaner, şunları dile getirdi:

“Her yıl 16 yaşın altında 1200 ila 1500 arasında çocuk lösemiye yakalanmakta. Bu hastalığın tedavisi ilaçlarla olmakla birlikte, alınan kemoterapi çocuklarda ciddi anlamda deformasyona sebebiyet vermekte.

En ufak bir mikrop onların vücudunda büyük deformasyonlara ve enfeksiyonlara neden olabiliyor. Dolayısıyla onlar insanlardan, havadan ve sudan en ufak mikrobu kaptıklarında vücutlarında büyük bir deformasyon meydana gelmekte ve maske kullanmaktalar.

Bizlerde Antalya Barosu Sosyal Sorumluluk Dayanışma ve Yardımlaşma Kurulu olarak 2 - 8 Kasım Lösemili Çocuklar Haftası olması sebebiyle ‘Maskemi takarım farkındalık yaratırım’ etkinliklerine destek vermek amacıyla burada meslektaşlarımızla toplanmış bulunmaktayız.

Bu hastalığın en önemli panzehri umut ve mutluluk. Dolayısıyla bizler de onlara ufacık bir umut aşılayabildiysek ne mutlu. Duyarlılık gösterip katılan tüm meslektaşlarımıza teşekkürlerimi sunuyorum.”

“Her Zaman Yanlarındayız”

Lösemili çocuklarla dayanışmak, onlara umut vermek ve onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek için böyle bir etkinlik düzenlediklerini belirten Antalya Baro Başkanı Polat Balkan ise,

“Her zaman yanlarında olacağımızı, elimizden gelen her türlü yardımı yapmaya hazır olduğumuzu bir kez daha ifade ediyoruz” diye konuştu.

Antalya Barosundan Aydın Barosuna Videolu Gönderme:

yukarı çık
0
Paylaşım