Menu
RSS

Antalya Anadolu Dernekleri Federasyonu: Hiçbir Siyasi Partiye Desteğimiz Yoktur

Antalya Anadolu Dernekleri Federasyonu: Hiçbir Siyasi Partiye Desteğimiz Yoktur

Anadolu Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Hıdır Turan yaptığı yazılı açıklamada “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde federasyonumuzun temsil edildiğini düşünmediğimizden dolayı hiçbir siyasi partiye desteğimizin olmadığını

kamuoyu ile sizin aracılığınızla paylaşmaktayız. Siyasi çalışmalarda bulunan siyasi parti sözcüleri federasyonumuzun desteğini aldıklarını söylemeleri tamamen asılsızdır” dedi.

Turan Anadolu Dernekleri Federasyonu olarak yapılacak yerel seçimler ile ilgili olarak bir aday ismi lanse etmek istemediklerini belirterek, açıklamasında şunları söyledi: “Camiamızın doğrudan bir aday ismi lanse etmektense nasıl bir belediye başkanı seçmeleri

gerektiğini temsil noktasına bakılarak karar verilecektir. Seçilecek belediye başkanları herkesin belediye başkanı olmalıdır. Camiamız kamil insanlardır, kime oy vereceklerini bilirler.

Federasyon olarak camiamızın kime oy verip kime oy vermeyeceğiyle ilgili peşin bir görüş belirtmeyi doğru bulmuyoruz. Hatta camiamıza kime oy verecekleriyle ilgili bir telkinde bulunmayı da doğru bulmuyoruz.

Belki de sivil toplum örgütleri olarak bizler nasıl bir belediye başkanı istediğimizin kriter ve ölçülerini koymalıyız.  Bize göre Antalya’ya ve halkına sadakatle bağlı, herkese eşit hizmet noktasında olan bir belediye başkanlarını seçmeliyiz.

Seçilecek başkanlar herkesin başkanı olmalı. Herkesi kucaklamalı. Hiçbir ayrıma girmeden herkesle bütün olmalı.

Aynı zamanda toplum sorunlarıyla ilgilenen, sorunlara yakınlığını ifade eden ve seçim propagandası döneminde bizim camiamız ile ilgili görüşlerini ifade eden veya bunları açıklayacak başkana kalbi yakınlığımızın olacağını,

oylarımızın o şekilde şekilleneceğini de belirtmek isteriz.  Temsil ettiğimiz insanlar kamil insanlardır. Kime oy vereceklerini bilirler. Bu nedenden dolayı da halka duyduğumuz saygı ve sevgi sebebiyle belediye başkanlığı seçiminin Antalya’mıza barışı,

huzuru, kardeşliği ve insanlar arasında eşitliği, onlara eşit muamele yapabilecek olan birisinin getirilmesini dileriz.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde federasyonumuzun temsil edildiğini düşünmediğimizden dolayı hiçbir siyasi partiye desteğimizin olmadığını kamuoyu ile sizin aracılığınızla paylaşmaktayız.

Siyasi çalışmalarda bulunan siyasi parti sözcüleri federasyonumuzun desteğini aldıklarını söylemeleri tamamen asılsızdır”

yukarı çık
0
Paylaşım