Menu
RSS

Antalya AKD Başkanı Kaya: Kirli İttifak Tekrar Ortaya Çıktı

Antalya AKD Başkanı Kaya: Kirli İttifak Tekrar Ortaya Çıktı

Alevi Kültür Dernekleri Antalya Şube Başkanı Hasan Kaya, düzenlediği basın toplantısında, kendilerine ‘kirli ittifak’ tarafından iftira ve yalan kampanyası yaptığını söyleyerek, "AKD Antalya Şubesi'nin kurum ve yöneticilerine bu kadar saldırmanız neyi göstermektedir.

Açık ve net söylüyoruz, partilerle işbirliği yapanları, ihanet edenleri, iftira atanları, yalan söyleyenleri, kınıyor ve lanetliyoruz" dedi. 18 Mayıs tarihinde bir internet sitesinde çıkan 'Saadet kampanyaya cemevinden başladı' şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirten Kaya,

"Saadet Partisi’yle görüşme talebi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı üyesi olan Mehmet Kaya tarafından bizlere iletilmiştir. Bizler de Alevi edebi ve kuralları içerisinde 18 Mayıs 2018 Cuma günü dernek odamızda bu kişileri misafir olarak kabul etmiş, yüzlerine karşı,

Sivas, Maraş, Çorum katliamları dahil birçok hak ihlallerimiz kendilerine söylenmiş olup, 'kendinizle yüzleşiniz' önerisinde bulunularak, daha birçok yanlışların yapıldığı söylenmiş olmasına rağmen, bizlere sormadan konunun asıl muhataplarından rızalık almadan ele geçirdikleri bir resim sonrasında olmadık hakaret ve tahditlerle bizlere saldırmışlardır" dedi.

Kaya konuşmasında şunlara değindi: “Son günlerde daha önceden söylenen A.K.D. Antalya Şubesine talimat vermek dizayn etmek, yönetimi tanımamak, iftira atmak, yalan söylemek ve itham etmek gibi görevleri üstlenen kirli ittifakların tekrar ortaya çıktığını üzülerek görmekteyiz.

Bilindiği üzere A.K.D. Antalya şubesi bu kirli ittifaklarla birlikte hak arama mücadelesinin içinde olmadığının ve yan yana durmadığını, haklı nedeni bir daha ortaya çıkmıştır. Bu ittifak daha önceden A.K.D. Antalya şubesinin cami cemevi projesine imza attığını ve AKP ile işbirliği yaptığını bir sarhoşluk edasıyla kamuoyuna deklare etmişlerdir.

Aradan iki buçuk yıl geçtikten sonra böyle bir projenin olmadığı ortaya çıkmasına rağmen, tamda Hacı Bektaşı Veli Anadolu Kültür Vakfı seçimleri öncesi tekrar yalan, iftira, ağıza alınmayacak küfürlerin bize söylenmesi manidardır.

Anlaşılıyor ki bu arkadaşlar utanmamışlar, sıkılmamışlardır. Tekrar bizleri tehdit, hakaret ve küfürler etmeye devam etmektedirler. Bize saldıran bu kişiler 23/8/2017 tarihinde Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türede görüştüklerini saklamaktadırlar. Oysa bizim görüşmelerimiz açık ve seçiktir.

Saadet Partisiyle görüşme talebi Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı üyesi olan Mehmet Kaya tarafından bizlere iletilmiştir. Bizlerde Alevi edebi ve kuralları içerisinde 18/03/2018 Cuma günü dernek odamızda bu kişileri misafir olarak kabul etmiş, yüzlerine karşı,

Sivas, Maraş, Çorum katliamları dahil bir çok hak ihlallerimiz kendilerine söylenmiş olup, kendinizle yüzlesiniz önerisinde bulunularak, daha birçok yanlışların yapıldığı söylenmiş olmasına rağmen, bizlere sormadan konunun asıl muhataplarından rızalık almadan ele geçirdikleri bir resim sonrasında olmadık hakaret ve tahditlerle bizlere saldırmışlardır.

Unutmayın ki sizler kendi kirli emelleriniz içinde boğulmaya mahkumsunuz. Nerden geldiği, kimin yönettiği belli olmayan gazetede okudukları yalan haberden sonra bu kirli ittifak bizlere iftira ve hakaret etmeye başlamıştır. Ancak piknik teklifini yapan söz konusu olan siyasi partidir. 

Bizlerde böyle bir teklifin iyi niyetli olabileceğini ancak şartlar ve koşulların ağır olduğu nice zamanlar ve dönemlerin yaşandığı, alevi toplumu ve bizler kabul etmeyiz. Ancak bizlere bu zulmü edenler kendileriyle yüzleşirlerse, gerçekler ortaya çıkar.

Bu karar bizlere değil alevi toplumunundur. Biz bunu söylememize rağmen kirli ittifak gerçeği bilerek ya da bilmeyerek çarpıtmış iftira ve hakaret boyutuna taşımıştır.

A.K.D. seçimi öncesi bunların partilerle işbirliği kurup müdahale ettikleri bilinmekte, siyasi partilerle vekil pazarlığı yapılmak üzere kahvaltıda buluştuklarını biliyoruz. Edebimiz gereği, bazı olumsuzlukları da yazmayı doğru bulmuyoruz. Aynı zamanda yüzlerce polis eşliğinde cemevinde siyasilerle basın açıklamasını yaptıkları aşikardır.

Biz bu kirli ittifaklara sesleniyoruz. Biz sizinle değiliz. Koltuklar makamlar sizin olsun. Bize size edep yahu diyoruz.

Aynı anlayış cemevinde bizim üzerimizde elektriklerin kesildiği, çayın verilmediği, evraklarımızın yırtılıp çöpe attıklarını kamuoyu bilmektedir. Daha bir sürü haksızlık yapıldığı herkes tarafından bilinmekte. Biz katillerimizi, düşmanlarımızı biliyoruz.

Sizin kirli ittifakınızdan öğrenecek değiliz. Ona karşı tavrımız nettir. Ancak A.K.D. Antalya Şubesinin kurum ve yöneticilerine bu kadar saldırmanız neyi göstermektedir.

Açık ve net söylüyoruz, partilerle işbirliği yapanları, yol'la ihanet edenleri, iftira atanları, yalan söyleyenleri, kınıyor ve lanetliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım