Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Prev Next

Antalya AKD: 25 Yıldır Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Antalya AKD: 25 Yıldır Unutmadık, Unutmayacağız, Unutturmayacağız

Alevi Kültür Derneği Antalya Şubesi 2 Temmuz 1993’te Sivas’ta yakılarak katledilen insanlar için bir basın toplantısı düzenleyerek yakanları lanetledi. AKD Antalya Şubesi Yönetim Kurulu adına açıklamayı okuyan dernek başkanı Hasan Kaya,

“Türkiye tarihine kara bir leke olarak geçen Sivas katliamının üzerinden 25 yıl geçti. 2 Temmuz 1993 tarihinde Sivas Madımak Oteli'nin ateşe verilmesi ile başlayan katliam, 25 yıldır yüreklerimizi yakmayı sürdürmektedir” dedi.

Sivas'ta yapılan bu saldırı demokrasi, insan hakları ve İfade özgürlüğüne, Türkiye'nin karanlığa itilmesine yapılan bir saldırı olarak kalmaya devam etmektedir diyen Kaya, katliamı kardeşliğe yapılmış bir saldırı olarak niteledi.

Kaya ülkenin Ortadoğu karanlığına sürüklenmek istendiğini, Aleviler olarak buna izin vermeyeceklerini söyledikten sonra konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dönemin yöneticileri, güvenlik ekipleri ve kolluk güçleri ise bu saldırıyı önleyememiş, tam tersine nerden aldıkları belli olmayan emirleri yerine getirerek katliama çanak tutmuşlardır.

Çanak tutanlar ve katliamı yapan görevlilerden ne yazık ki yargı ve sistem hesap soramamış, gerekli olan yasal işlemleri yapmamıştır. Bu katil ve katiller yıllardır aramızda gezmeye devam etmektedirler.

İnsanlık tarihinin bu kara lekesi 25 yıldır hiç durmadan vicdanlarda kanayarak büyümektedir.

12 Eylül zihniyetinin uygulayıp pekiştirdiği Türk-İslam sentezi zihniyeti geçmişte Maraş ta, Çorum da gerçekleştirdiği katliamları unutturmaya çalıştığı gibi, Sivas katliamını da unutturmaya çalışmaktadır.

Ancak tüm çabalarına rağmen biz Aleviler bu katliamları unutturmamak adına mücadelemizi sürdüreceğiz.

Bu bağlamda karanlık güçlere, ırkçı, söven odaklara hiçbir şekilde teslim olmadık, asla da teslim olmayacağız. Mücadelemiz sonsuza kadar devam edecektir.

Türkiye'nin içinden geçmiş olduğu sancılı süreçte demokrasinin, barış, kardeşlik ve özgürlük taleplerin; kararlılıkla savunduğumuz gibi; iktidarın baskıcı, anti-demokratik uygulamalarına karşı da kararlılıkla mücadele etmeye devam edeceğiz.

Bir gün bu katliamların hesaplarının sorulacağı günün de geleceğine inancımız tamdır. Bu ülkede halkların kardeşliğinin sağlanacağı güne kadar mücadelemize devam edeceğiz.

Şehit düşen kardeşlerimizi, yoldaşlarımızı, canlarımızı rahmet ve mihnet ile anıyor; Anıları önünde saygı ile eğiliyoruz”

yukarı çık
0
Paylaşım