Menu
RSS

Antalya 11 Ayın Sultanı Ramazana Hazırlanıyor

Antalya 11 Ayın Sultanı Ramazana Hazırlanıyor

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel Ramazan eğlenceleri bu yıl Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesi'nde yapılacak. Büyükşehir Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Ramazan etkinlikleri kapsamında 1 ay boyunca Karaalioğlu Parkı ve Şarampol Caddesi üzerinde farklı etkinlikler düzenlenecek.

Antalyalılar Karaalioğlu Parkı'na kurulan geleneksel Ramazan çarşısında alışverişten yeme içme ve eğlenceye her türlü ihtiyaçlarını karşılayabilecek. Akşamları da konser ve etkinliklerle Ramazan'ı doyasıya yaşayacak.

FARKLI KÜLTÜRLER ANTALYA'DA

Ramazan etkinlikleri Karaalioğlu Parkı'nda 16 Mayıs Salı günü başlayacak. Ramazan etkinlikleri, her akşam saat 21.45'te Karagöz-Hacivat Orta Oyunu ile başlayacak. Etkinlikler kapsamında Uğur Işılak, Esat Kabaklı, Burak Ahıskalı konser verecek.

Hemşeri gecelerinde Gaziantep, Elazığ, Sivas, Malatya, Diyarbakır, Trabzon, Çankırı ve Konya gibi farklı illerden gelen topluluklar kendi kültürlerini tanıtacak. Mehteran ve Tasavvuf Müziği Topluluğu, Yörükler gecesi, Karadeniz yöresi ezgileri de Antalyalılarla buluşacak.

Ayrıca, İlahiler ve Çanakkale Ezgileri ile Breginya Korosu da Ramazan şenlikleri kapsamında sahneye çıkacak.

ŞARAMPOL CADDESİ'NDE RAMAZAN COŞKUSU

Ramazan coşkusu 1 ay boyunca Şarampol Caddesi'nde de yaşanacak. Unutulmaz ramazan eğlenceleri, ödüllü yarışmalar, oyunlar, geleneksel kostümlü gezi ve birçok noktada çeşitli etkinlikler Şarampol Caddesi'ni şenlendirecek.

Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan'ı ilçelerde de dolu dolu yaşatacak. Ramazan etkinlikleri ilçelerde 18 Mayıs günü saat 21.45'te, Manavgat'ta Atatürk Kültür Merkezi önünde Karadeniz ezgileri ve İrfan türküleri konseri ile başlayacak.

Demre, Serik, Akseki, Kemer, Kumluca, Manavgat, Finike, Alanya, Gündoğmuş, Elmalı, Korkuteli ve Kaş olmak üzere tüm ilçelerde iftar sofraları kurulacak ardından İrfan Türküleri Konseri, şiir ve şehitler gecesi etkinlikleri gerçekleşecek.

Büyükşehir Belediyesi tarafından Ramazan ayı boyunca bazı merkez ve ilçelerde belirlenen mahallelerde kurulacak iftar sofralarında bir ay boyunca 150 bin kişiye iftar yemeği ikram edilecek.

yukarı çık
0
Paylaşım