Menu
RSS

Akıncıoğlu’dan Gencer’e Yanıt: Esefle Kınıyorum

Akıncıoğlu’dan Gencer’e Yanıt: Esefle Kınıyorum

Antalyaspor Kulübü Başkanı Gültekin Gencer'in eleştirdiği eski başkanlardan Hasan Akıncıoğlu, iddiaların gerçekle ilgisi olmadığını belirterek, "Benim yönetimimde yer almış olan sayın Ali Şafak Öztürk'ün, başkanlığa talip olması ile ilgili memnuniyetimi ifade ettim.

Ancak duyumlar ve varsayımlarla şahsımın ve bu saygın kişiye hakaret telakki edilecek gerçek dışı söylemleri esefle kınıyorum" dedi.

Antalyaspor'un eski başkanlarından Hasan Akıncıoğlu, mevcut başkan Gültekin Gencer'in dün gerçekleştirdiği basın toplantısında kendisi hakkındaki açıklamalarına tepki gösterdi.

30 Haziran'daki olağanüstü genel kurulda aday olmayacağını açıklayan Gencer, 'Antalya siyaseti bize dur dedi' sözleriyle kararının nedenlerini anlattığı toplantıda eski kulüp başkanı Akıncıoğlu'nu da eleştirdi.

Akıncıoğlu, Gencer'in eleştirilerine yaptığı yazılı açıklamadaki 12 maddeyle cevap verdi. Açıklama, "Sayın Gencer tarafından şahsıma yönetilen iddiaların hiç birisinin gerçekle ilgisi bulunmamaktadır" sözleriyle başladı.

2008 yılında Antalyaspor başkanlığına Menderes Türel'in 6.5 milyon TL (5.5 milyon dolar) kaynak yaratması nedeniyle geldiğine yönelik söylemin doğru olmadığını kaydeden Akıncıoğlu, aynı sezon kulüp tarihinde ilk defa Atatürk Stadı'nın iç ve dış mekanlarının tamamı ve tüm forma reklam alanlarının, yönetimi tarafından 38 adet şirkete 6 milyon 824 bin lira bedelle satılmak suretiyle kaynak yaratıldığını vurguladı.

Belediyelerden Sınırlı Destek

Akıncıoğlu, başkanlık dönemimde Antalyaspor'da sponsorluk ve reklam platformları yaratılması konusunda, Türkiye'de ilkleri gerçekleştirip kataloglar yayımlayarak çok önemli gelir kaynakları yarattığını anlattığı yazılı açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Antalyaspor tarihinde bizden sonraki dönemler dahil, yönetimim esnasında elde edilen faturalı reklam ve sponsorluk gelirleri kadar gelir elde edilmemiş olduğunu iddialı bir şekilde belirtmek istiyorum. Tüm bu hususlar kulüp kayıtlarında mevcuttur.

Antalyaspor tarihinde şimdiye kadar elde edilen en önemli ve yüksek sponsorluk gelir sözleşmesini (takriben 10 milyon dolar tutarında) MedikalPark ile hiçbir aracı ve baskı unsuru olmaksızın tamamen ticari pazarlık yöntemiyle şahsen gerçekleştirdim.

Başkanlığım esnasında belediyelerden hiç önemsenemeyecek miktarda ve sadece birkaç küçük reklam ve sponsorluk satışlarımızla sınırlı destek aldım. Futbolcu menajerleri ile çok mesafeli ve önyargısız ilişki içerisinde olduk.

Menajerlik komisyonlarını genellikle yüzde 7 seviyelerinde tuttuk ve menajer ödemelerini futbolcu ödemelerinden sonra gerçekleştirdik. Herdaim bonservisi ve imza parası olmayan futbolcular ile sözleşmeler yapmayı tercih ettik.

Bıraktığımda Borç Yoktu

Başkanlık görevini bıraktığı dönemde kulübün piyasaya borcu bulunmadığını Türkiye Futbol Federasyonu'nun 2013-14 sezonu avans ödemesi olan 11 milyon lira temlik edilerek tahsil edildiği aktarılan açıklamada, yabancı futbolculara, teknik kadroya, personele ve SGK'ya hiç borç olmadığına dikkat çekildi.

TFF ve UEFA nezdinde hiçbir ihtilaflı dosyanın yer almadığı anlatılan açıklamada, 2 adet yapılandırma sözleşmeli toplam 19 milyon 622 bin 718 lira vergi borcu bulunduğu belirtildi.

Aynı dönemde kulübün toplam 17 Türk futbolcuya 5 milyon 512 bin 495 lira borcu bulunduğu kaydedilen açıklamada, Ömer Şişmanoğlu'nun 1 milyon 250 bin Euro, Aissati'nin 3 milyon 150 bin Euro olmak üzere satışı için menejerleri aracılığı ile ön protokol yapıldığını ve etik açıdan bu satışların tamamlanmasının yeni yönetime bırakıldığı belirtildi.

Kendisiyle Çelişiyor

Akıncıoğlu'nun yazılı açıklamasının devamında şu ifadeler yer aldı:

"Başkanlığı bıraktığım esnada kulübün 19 milyon 622 bin 718 lira yapılandırılmış vergi borcu vardı. Ayrıca futbolcu satışlarından elde edilen 11 milyon liradan (4.4 milyon euro karşılığı) Türk futbolcu alacakları olan 5 milyon 512 bin 495 lira mahsup edildiği zaman kulüp kasasında 5 milyon 487 bin 505 lira varlık bırakılmıştı.

Sonuç itibarı ile yapılandırılmış vergi borcu olan 19 milyon 622 bin 718 liradan kulüp kasasında mevcut olan 5 milyon 512 bin 495 lira mahsup edildiği zaman bakiye borç miktarı 14 milyon 110 bin 223 liradır.

Bakiye borç miktarı Haziran 2013 tarihli döviz kurları esası ile ise 7 milyon 627 bin 145 Dolar veya 5 milyon 644 bin 089 Euro'dur. Bu parlak tablo karşısında 'Hazine bulduğunu' beyan edenler, bu safhada maalesef kendileri ile çelişkiye düşmektedirler.

Başkanlığım süresince kulübün maddi ihtiyaçları için şahsi imkanlarımı karşılıksız her daim kullandım. Ayrıca yönetici arkadaşlarım veya finansman kurumlarından kullandığım kredilerin tamamı için şahsi kefaletimi verdim.

Tüm bu hususlar kayıtlarda mevcuttur. Türkiye'nin önemli ve güçlü gruplarından bir tanesinin sahiplerinden olan ve benim yönetimimde yer almış olan Sayın Ali Şafak Öztürk'ün, başkanlığa talip olması ile ilgili memnuniyetimi ifade ettim.

Ancak duyumlar ve varsayımlarla şahsımın ve bu saygın kişiye hakaret telakki edilecek gerçek dışı söylemleri esefle kınıyorum ve Antalyaspor menfaatleriyle bağdaştıramıyorum. Onurla 5 sezon sürdürdüğüm başkanlık görevini, hiçbir dış etken olmaksızın şahsi irademle bırakma kararı alarak bıraktım."

yukarı çık
0
Paylaşım