Menu
RSS
AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

AFAD Duyurdu: Antalya'da Deprem!

Antalya'nın Kaş ilçesinde 3,9 ...

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün Tutuklanması AKP’nin Bir İntikam Planı Olarak Görünüyor

PSAKD Akdeniz Bölge Sorumlusu Arslan: Kocagöz’ün T…

“AKP ve onun sözünden çıkmayan...

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; Kepez Belediye Başkanı Şok Bir Kararla Tutuklandı

CHP: İktidarın Demokrasi Anlayışı İşte Tam Budur; …

Antalya’nın Sarısu teleferik h...

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatandaşımızı Kurtarma Çalışmaları Sürüyor

Başkan Böcek: Teleferikteki 25 Kabinde 184 Vatanda…

Antalya'da 1 kişinin öldüğü 2'...

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep Beraber Olmak Dileğiyle

Başkan Muhittin Böcek: Daha Nice Bayramlarda Hep B…

Antalya Büyükşehir Belediye Ba...

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağlığım, Hakkımdır!"

Antalya SES: 7 Nisan Dünya Sağlık Günü: "Sağl…

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçi...

Prev Next

Antalya'da Ak Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP'li Kadınlar Adliyede

Antalya'da Ak Parti'li Gruba Saldırdığı İddia Edilen CHP'li Kadınlar Adliyede

Antalya’nın Muratpaşa İlçesi'nde 16 Nisan'daki halk oylaması için 'evet' standı açan Ak Parti Gençlik Kolları üyesi 2'si kadın 3 kişiye saldırdığı iddiasıyla gözaltına alınan CHP'li 2 kadın, adliyeye sevk edildi.

Cumhuriyet Caddesi'nde 'evet' standı açan Ak Parti Muratpaşa Gençlik Kolları'na üye kadınlar Y.K., N.Ş. ile erkek üye S.A., dün saat 17.00 sıralarında R.K. ile kızı Z.Ö.'ye 'evet' broşürü verdi. İddiaya göre CHP'li olan R.K. ve Z.Ö. broşürü yırtarak attı.

Bunun üzerine iki taraf arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine taraflar arasında arbede yaşandı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri grubu ayırdı. Karşılıklı şikayetler üzerine taraflar Yenikapı Polis Merkezi'ne götürüldü. Tartaklandıklarını iddia eden iki grup da sağlık kontrolünden geçirildi.

Karşılıklı Şikayetçi Oldular

Y.K., N.Ş. ile S.A., polisteki ifadelerinde 65 yaşındaki R.K. ve 38 yaşındaki Z.Ö.'nün kendilerine saldırdığını ve kendilerine hakaret ettiğini iddia etti. R.K. ve Z.Ö. ise ifadelerinde bu iddiaları kabul etmeyerek karşı grubun kendilerine hakaret ettiğini, saldırdığını söyledi.

İlk ifadelerinden sonra taraflar Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü'ne gönderildi. Y.K., N.Ş. ile S.A. buradaki işlerinden sonra serbest bırakılırken R.K. ve kızı Z.Ö. ise 'Halkı kin ve nefrete sürüklemek' suçundan bu sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildi.

Emekli R.K. ile kızı Z.Ö.'nün 16 Ocak 2014 tarihinde de Antalya'da Ak Parti'li belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla gözaltına alındığı ve haklarında işlem yapıldığı belirtildi.

İlk Tepki Bakan Çavuşoğlu'ndan

Antalya'da referandum çalışması yaptığı sırada konuyu öğrenen ve ilk gündeme getiren Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, "Bu affedersiniz hayvanlık. Bunlara insan denmez. 'Hayır' çalışmanı git başka yerde yap" diye tepki göstermişti.

Polis merkezine gelerek konuyla ilgili bilgi alan Ak Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Hasan Bozdemir, "Bu ilk olay değil. Biz bunu saldırıyı kınıyoruz. Hala 21'inci yüzyılda insanların kılık ve kıyafetlerini eleştiren zihniyeti anlamadım ve anlayamıyorum" dedi.

Ak Parti İl Kadın Kolları Başkanı avukat Esra Özkoç ise, "Bu basit bir saldırı değil. Ellerindeki broşürler yırtılmış, yüzlerine atılmış. Türbanlı arkadaşımızın türbanı yırtılmış ve başına bir darbe de almış. Bir de tokat yemiş" diye konuştu.

Chp'li Budak'tan Bakana Tepki

Olaya tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak ise şu açıklamayı yaptı:

"Bu işi büyütüp buradan mağduriyet yaratmaya çalışıyorlar. Bir insana hayvan demek ne demek, böyle bir şey yapılabilir mi? İki kadının üzerine 10- 20 kişi saldıramaz. Bu haddini bilmemektir. Yazık oluyor güzel ülkeme böyle insanların elinde."

Yırtık Başörtüsü Fotoğrafı

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer ise bugün sosyal medya üzerinden açıklama yaparak olayı kınadı.

Stand görevlisine ait yırtık başörtü fotoğrafını paylaşan İl Başkanı Sümer, "Bu çağda, bu zamanda üstelik ülkemizin içerisinden geçtiği onca sıkıntılı süreçlerden sonra sözde laik geçinen ve laikliği milletin kılık kıyafetine müdahale olarak gören kişilerin gerçekleştirdiği bu saldırı asla kabul edilemez"" dedi.

Aynı Standda Basın Açıklaması

Antalya'da referandum çalışması sırasında saldırıya uğradığını ileri süren Ak Partili Yasemin Kenan, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ile birlikte aynı standın önünde basın açıklaması yaptı.

Yasemin Kenan, Akdeniz Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde okuduğunu, boş zamanlarında da partisi için çalışma yaptığını söyledi. Stantta çalışırken adını sonradan öğrendiği Z.K.'nın arkadaşlarının elindeki evet broşürlerini yırtıp attığını iddia eden Kenan, şunları söyledi:

“Hakaret ederek ve hayır diyerek ilerliyordu. 'Siz vatan hainisiniz' diyordu. Ben de Rabia işareti yaptım. Bana dönerek küfür etti. Yüzüme tokat vurdu. Başörtümü açmaya çalıştı. Saçlarım görünmesin diye aşağı eğilince bu sefer saçlarımdan tuttu.

Boynumu çizdi. Ben de onun saçlarını tuttum. İkimiz de yere düştük. Polisler bizi ayırdı. Yanındaki kızı bana 'başörtünü ben açtım, iyi ki açtım' dedi. Biz kimseye zorla broşür vermiyoruz. Başörtüm yırtıldı. Şikayette bulundum."

Özkoç: Bizde Hakaret Yok

İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç ise anayasa değişikliği görüşmeleri sürecinde TBMM'de milletvekilini ısıran ve burnunu kıran anlayışla Antalya'da karşılaştıklarını söyledi. Bu eylemi nefret suçu olarak nitelendiren Özkoç, “Arkadaşımın dini düşüncesi nedeniyle başındaki örtüye saldırı gerçekleşmiş ve örtü yırtıldı" dedi.

Erdem: Mevzu Başörtüsü Değil

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, "Burada 'evet' broşürü dağıtanların ısrarı ile broşür almak istemeyip 'hayır diyeceğim' diyenler arasındaki tartışmanın başörtüsü mağduriyetine çekilmeye çalışılması acizliktir.

Bu arada ortaya çıkan hukuksal süreçte ayrımcılık da kamu vicdanını yaralamıştır" dedi.

CHP'li kadınların 'hayır' diyeceğini söyleyerek broşürü almak istemediklerini beyan ettiklerini ifade eden Erdem, "Israr üzerine zorla eline tutuşturulan broşürü yırtmıştır. Bize gelen iddialar, broşür dağıtanların bu tepki üzerine Rabia işareti yapıp 'hayır' diyen bayanın burnuna dokunarak 'Siz 16 Nisan'dan sonra göreceksiniz, bu ülkede sizin gibilere yer yok' dediği şeklindedir" görüşüne yer verdi.

Kadınlar arasında çıkan ardebede, stand görevlisi kadının başörtüsünün düştüğü görüntülerinin bulunduğunu ve bu görüntülerde, kadınların kavgasında erkeklerin başrole soyunduğunu gözlemlediklerini de belirten Erdem, "Tartışmada 'evet' diyen taraftakiler emniyet ifadesinden sonra serbest bırakılırken 'hayır' diyeceğini beyan edenlerin nezarathanede sabahlayıp tutuklanmak talebiyle mahkemeye sevkedilmeleri de geldiğimiz durumun vehametini özetlemektedir.

Bakan Çavuşoğlu'nun sarfettiği 'İşte bu hayırcılar böyle, bunlara insan bile demek yakışmaz, hayvan' cümlesinin anlamını da sevgili halkımızın takdirine bırakıyorum."

CHP İl Başkanı Mustafa Erdem, açıklamasının sonunda gözaltındaki iki kadının sorgularının Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde yapılmasını da eleştirdi.

yukarı çık
0
Paylaşım