Menu
RSS

AK Parti Finike'de 2’li Yarışı Osman Aladağ Kazandı

AK Parti Finike'de 2’li Yarışı Osman Aladağ Kazandı

AK Parti Finike İlçe Başkanlığı'nın iki listeyle yapılan 6. olağan kongresinde mevcut başkan Osman Aladağ 195 oyla yeniden seçildi. Ak Parti Antalya Finike 6. Olağan İlçe Kongresi, kapalı spor salonunda gerçekleştirildi. Kongreye, AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı,

Antalya milletvekilleri Mustafa Köse, Gökcen Özdoğan Enç, İbrahim Aydın, Atay Uslu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Finike Belediye Başkanı Kaan Osman Sarıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer, ilçe belediye başkanları, Ak Parti ilçe teşkilatları ve partililer katıldı.

Kongrede konuşan Ak Parti Grup Başkan Vekili Naci Bostancı, “Öncelikle bu tip kongrelerin ne kadar önemli olduğunun altını çizmek isterim. Halk siyasetin nasıl devam edeceğini kongrelerle belirliyor.

1650 yılında Avusturya-Macaristan İmparatorluğu ferman çıkartıyor, kimse siyasete dilini uzatmasın diyerek yasaklar getiriyor. Siyaset Osmanlı'da da böyle idi. Siyaset Osmanoğulları'nın işi idi. Kim siyasete cüret ederse cezasını çekerdi. Gerekirse kafaları vurdurulurdu" dedi.

Devletin kalp gibi çalıştığını ifade eden Bostancı; “Devlet dediğimiz organizasyon kalp gibi çalışır. Siyasetin yaklaşımına göre yapılır. Halk siyaset vasıtası ile işe elini attığında halktan toplananlar da, dağıtım biçimi de adaletli olur.

Bazı kesimler toplama ve dağıtma işinin tekellerinde kalması için her zaman çaba göstermişlerdir, ellerinden geleni yapmışlardır. Başaramadıkları noktada darbeler yapmışlardır" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de kongre süreçlerini her zaman birlik ve beraberlik, sarılma süreci olarak yorumladığını belirtti. "Siyasette koltuk sevdası ile hareket edenlerin ömrü uzun olmaz" diyen Türel, "Önce vatanımız, önce milletimiz diyeceğiz" dedi

Ak Parti İl Başkanı Rıza Sümer' ise "2001 yılında milletimizle birlikte kurulan partimiz, yine milletimizin sahip çıkmaya devam etmesiyle bu günlere geldi.

Antalya'da ilk dönemlerde yüzde 21 seviyelerinde olan oy oranımız iki katına çıkarak 1 Kasım seçimlerinde yüzde 42 seviyesine ulaştı. Önümüzdeki genel seçimlerde ise hedef, bu oranı yüzde 50'nin üstüne taşımaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan seçimde mevcut başkan Osman Aladağ ve Ak Parti Finike Belediye Meclis üyesi Ali Yeşiloğlu başkanlık için yarıştı.

400 delegeden 327'sini oy kullandığı seçimde mevcut başkan Osman Aladağ 195 oy alarak güven tazelerken, Ali Yeşiloğlu 126 oy aldı. 6 oy ise geçersiz sayıldı.

yukarı çık
0
Paylaşım